Hoe ziet een kale huurverlaging eruit?
Voordat je aan het proces begint wil je natuurlijk wel weten wat er precies gaat gebeuren en of het je geld gaat kosten. Daarom kan je op deze pagina zien hoe het proces er precies uit ziet en hoede wet in elkaar steekt.
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Ga eerst na of jij een zelfstandige of onzelfstandige woonruimte huurt. Als je een toilet, douche of keuken deelt met andere mensen huur je een onzelfstandige woonruimte. Heb je deze faceliteiten allemaal voor jezelf? Dan heb je een zelfstandige woonruimte.
Na het aanleveren van wat gegevens over je woonruimte gaat onze huur expert bekijken of jij in aanmerking komt voor een huurverlaging of terugvordering. Als jij hiervoor in aanmerking komt, dan plannen we een digitale call in om je precies uit te leggen hoeveel jij gaat besparen en hoeveel jij terug kunt krijgen. Dit is natuurlijk volledig gratis en vrijblijvend.
Wanneer je de dienstverleningsovereenkomst hebt getekend gaat Huurtehoog voor jou aan de slag! HuurTeHoog gaat eerst contact opnemen met je huurbaas en proberen er samen met hem/haar uit te komen. Lukt dit niet? Dan gaat Huurtehoog het juridisch oplossen. Het kan zijn dat mensen van de Huurcommissie éénmalig bij je langs moeten komen om je kamer op te meten, maar dit laten wij je ruim op tijd weten. Na een aantal maanden krijg jij te horen of je gaat besparen!
Wat kost het?
Heel simpel​, Huurtehoog werk met 'no cure, no pay'. Hierdoor hoef jij vooraf niets te betalen en pas wanneer jij geld bespaard krijgt Huurtehoog 25% van de besparing. Daarom zal je er altijd aan verdienen! Wanneer blijkt dat je niet in aanmerking komt voor een huurverlaging of het lukt Huurtehoog niet om je kamerprijs te verlagen, kost het je ook niets.
​
Wanneer je huur alleen voor de toekomst kan worden verlaagd krijgt Huurtehoog éénmalig 25% van de besparing over een jaar. Dit is dus drie maanden het verschil tussen je oude huurprijs en de nieuwe verlaagde huurprijs.
​
75%
25%
Jij
De wet
In Nederland heeft de overheid vastgesteld wat een kamer maximaal mag kosten. Deze maximale kale huurprijs wordt berekend aan de hand van het zogeheten puntenstelsel. Het puntenstelsel (officieel: Woningwaarderingsstelsel) is een systeem waarmee de kwaliteit van een huurwoning, kamer of woonwagen wordt uitgedrukt in een aantal punten. Aan dit puntental is een maximale toegestane huurprijs gekoppeld. Wat voor ieder puntentotaal de maximaal toegestane huurprijs is wordt jaarlijks (per 1 juli) door het ministerie van BZK vastgesteld.
​
Wanneer uit het puntenstelsel blijkt dat je te veel huur betaalt, dan kan jij een huurverlaging aanvragen aan de hand van Art. 7:249 BW. De Huurcommissie gaat beoordelen of jij in aanmerking komt voor een huurverlaging en of jij je te veel betaalde huur terugkrijgt. Als je er voor kiest Huurtehoog in te schakelen hoef jij je hier allemaal geen zorgen over te maken. Huurtehoog heeft veel kennis over huurrecht en heeft al honderden huurcontract gelezen waardoor jouw huurverlaging in goeie banen wordt geleiden.
​