top of page

Huurprijs verlagen

In de wet is vastgesteld dat veel appartementen, studio's en kamers een maximale huurprijs hebben. Bij een huurverlaging zal één van onze medewerkers een berekening maken om jouw maximale kale huurprijs te achterhalen. Dit is allemaal gratis en vrijblijvend, omdat Huurtehoog werkt volgens het principe van 'no cure, no pay'.

Allereerst kijken we of jij een zelfstandige of onzelfstandige woonruimte huurt. Voor beide zijn er namelijk verschillen in het berekenen van de maximale kale huurprijs. Aan de hand van de oppervlakte en faciliteiten die je hebt, zal onze huurexpert een puntentelling maken en berekenen hoeveel jij maximaal mag betalen.
 

Wat huur jij?

Wij zoeken gratis en vrijblijvend voor je uit of jij te veel betaald!

Zelfstandige woonruimte

Je hebt je eigen douche, toilet en keuken

Je huurt een kamer waarbij je de douche, toilet of keuken deelt

Bedroom 2.png

De huurprijs wordt berekend aan de hand van het zogeheten puntensysteem. Aan de hand hiervan wordt de maximale huurprijs vastgesteld. Hoe groter de kamer en hoe meer voorzieningen des te meer punten en dus hoe hoger de huurprijs mag zijn.

 

Voor acht op de tien kamers geldt dat de in rekening gebrachte huurprijs te hoog is. Wil je weten hoe het in jouw geval zit? Bereken snel je huurprijs met onze huurcalculator om erachter te komen of je een eerlijke prijs betaalt.

bottom of page